Неділя, 19.05.2024, 06:46
Вітаю Вас Гість | RSS

Ігнатпільський ліцей Овруцької міської ради

Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Чи згодні ви з запровадженням електронних підручників для учнів?
Всього відповідей: 47
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


18:57
22.01.2014 Тематична лінійка на День Соборності України

Мета: виховання національної свiдомостi учнiв i людської гiдностi, вiдродження паросткiв духовностi, формування рис громадянина Української держави; поглиблення знань про iсторичний факт об’єднання українського народу, його значення; пробудження iнтересу до поглибленого вивчення iсторiї та культурних надбань українського народу; виховання глибокої поваги та любовi до Батькiвщини.

Обладнання: аудіозаписи гімну України, пісень про Україну: «Ми - Українці», «Україно моя»

 Ведучий 1:

22 сiчня день Соборностi Украни. Майже 100 рокiв тому це слово було вписане в iсторiю українського народу, але святковим днем українського календаря воно стало тiльки вiд недавна. Лише за умов державотворчих процесiв в Українi цей день набув своєї чинностi. Так трапилось, що  протягом  багатьох столiть iсторичного розвитку Україна не мала власної державностi i єдиної територiї. Українськi землi належали багатьом державам: найбiльше Росiї, Литвi, Угорщинi, Речi Посполитiй, згодом Румунiї, Чехословаччинi.

У березнi 1917 року у Надднiпрянськiй Українi розпочалася нацiональна  революцiя. Було обрано Центральну Раду, першого президента М.Грушевського, проголошення створення Української Народної Республiки (УНР), а 4 Унiверсалом вiд 22 сiчня 1918 р. було проголошено незалежнiсть України. Подiбнi процеси вiдбувалися i в Галичинi. 9 листопада 1918 р. було проголошено назву держави ЗУНР i створено перший уряд — державний Секретарiат на чолi з Костем Левицьким.

Ведучий 2

Вже з 1 грудня 1918 р у Фастовi було пiдписано угоду про об”єднання ЗУНР i УНР. 4 сiчня 1919р. у Станiславi УНРада схвалила закон про злуку двох українських держав, а 22 сiчня I919р. у Києвi на площi святої Софiї вiдбулося урочисте проголошення об’єднання УНР i ЗУНР. Пiд час урочистостей представник директорiї Федiр Швець проголосив довгоочiкуваний Унiверсал.

Все, що мрiялось вiками,

Сповнилось, настало!

«Ще не вмерла Україна» —

Гордо прозвучало 

Звучить Гімн України

Ведучий 1

 Любi, друзi ! Ми зiбралися для того, щоб довести всiм i самим собi, що Україна — це високорозвинена держава, що вона могутня духом, має свою iсторiю, дуже багату культуру i мистецтво.

Ведучий 2


Любi, друзi! Ми вже не маленькi,

Ми вже добре знаєм,

Що звемося українцi

Й українських предкiв маєм.

Батько, мати, брат, сестричка

І всi iншi члени роду,

Всi належать до одного

Українського народу.

 Ведучий 1

У всiх людей одна святиня.

Куди не глянь, де не спитай,

Рiднiше їм своя пустиня,

Аніж земний в пустинi рай,

Їм красить все їх рiдний край.

Нема без кореня рослини,

А нас, людей, без Батькiвщини .

Ведучий 2

Ми всі одна сім’я.

Єдина ми родина —

У кожнім нашім «я»

Частинка України!

Ми всі одна сім’я,

Єдина ми родина —

Мільйони різних «я»,

А разом — Україна!


Ведучий 1                                                                                 

Здобутки попереднiх поколiнь продовжують своє життя в поколiннях прийдешнiх. Вони допомагають, пiдтримують зберiгати найсвятiше — пошану до наших батькiв, дідів, пошану до нашої історії. Ще багато невирішених завдань є перед Україною, ще багато потрібно зробити для покращення життєвого рівня населення. Але як би там не було, Україна – суверенна держава. Якою вона стане у майбутньому – залежить тільки від нас самих.

Ми всі щиро вітаємо вас, ваших батьків і всіх жителів села Ігнатпіль з цим знаменним днем – Днем соборності України.

Ведучий 1. Офіційно в Україні День соборності відзначається з 1999 року згідно з Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року.

Ведучий 2. З Указу Президента: свято встановлено в Україні, «...враховуючи велике політичне та історичне значення об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави.

                                                       

Переглядів: 705 | Додав: Windows-xp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz