Неділя, 19.05.2024, 11:11
Вітаю Вас Гість | RSS

Ігнатпільський ліцей Овруцької міської ради

Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Чи згодні ви з запровадженням електронних підручників для учнів?
Всього відповідей: 47
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


22:46
День Святого Валентина

День святого Валентина - найромантичніше свято! У всьому світі його відзначають 14 лютого як день любові: хлопці та дівчата, чоловіки і жінки обмінюються валентинками- вітальними листівками у формі сердечок. Ця традиція з'явилася дуже давно, ще в VII столітті. А ось як саме вона з'явилася?

Існує безліч легенд. Валентин, за версією католицької церкви, дійсно зцілив сліпу дівчинку - дочку сановника Астерія. Астерий увірував у Христа і прийняв хрещення. Клавдій після цього наказав стратити Валентина. Тобто Валентин постраждав за віру, а тому і був зарахований до лику святих.

Більш романтична інша легенда. У 269 році римський імператор Клавдій II заборонив своїм легіонерам одружуватися, щоб сім'я не відволікала їх від військових справ. Але знайшовся єдиний у всьому Римі християнський проповідник Валентин, який співчував закоханим і намагався їм допомогти. Він мирив посварених коханих, складав для них листи з зізнаннями у коханні, дарував квіти молодому подружжю і таємно вінчав легіонерів - всупереч закону імператора.

Клавдій II, дізнавшись про це, наказав схопити священика і кинути його у в'язницю. Але і там Валентин продовжував творити добрі справи. Він закохався в сліпу дочку свого ката і зцілив її. А сталося це так: перед стратою молодий священик написав дівчині прощальну записку з поясненням в любові, підписану: «Від Валентина». Отримавши цю звістку, дочка тюремника прозріла. Валентина стратили 14 лютого 269 року. З цих пір люди відзначають цей день як свято закоханих. 

Через двісті років Валентина проголосили Святим покровителем всіх закоханих. Всесвітній свято освідчень тепер відзначається повсюдно. А в пам'ять про листі, написаному Валентином своєї коханої, 14 лютого закохані дарують одне одному листівки - валентинки. Згідно традиції, їх не підписують, а почерк намагаються змінити: вважається, що чоловік повинен сам здогадатися, хто надіслав йому валентинку. Крім валентинок у цей день чоловіки дарують своїм коханим квіти, найчастіше червоні троянди.

Згідно з закордонним народним казкам, саме в цей день усі птахи вибирають собі пару. А ще існує повір'я, по якому перший чоловік, що 

зустрів дівчині 14 лютого, повинен стати її «Валентином», навіть якщо він їй не дуже сподобається.  Це свято відзначають із задоволенням, хоча він не значиться в календарі серед офіційних свят.

Із задоволенням його відзначали сьогодні і учні Ігнатпільської школи. Всі бажаючі мали змогу надіслати валентинки-привітання своїм друзям та коханим. Для цього працювала святкова поштова скринька. А після 3 уроку помічники Амура - Товкач Сергій та Рафальський Євген, розносили привітання по класах. Найбільше валентинок отримали учні 5 класу.

У коридорі ІІ поверху школи вчителька образотворчого мистецтва Яковець Оксана Петрівна організувала виставку учнівських робіт до Дня Святого Валентина.

Не забувайте , що висловлювати свою любов до інших можна не тільки один день в році. Варто робити це щодня, і не обов’язково за допомогою подарунків чи листівок! 

Автор статті: ЗВР Казмирик Марина Валеріївна

Переглядів: 435 | Додав: Windows-xp | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz