Неділя, 19.05.2024, 02:43
Вітаю Вас Гість | RSS

Ігнатпільський ліцей Овруцької міської ради

Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть дизайн сайту:
Всього відповідей: 56
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


00:21
Екологічний фестиваль "Земля - наш спільний дім"

Кожен із нас має батьків. Вони народжують, виховують нас, дають нам найперші й найважливіші знання. Та якщо подивитися на речі глибше, в усіх — і не тільки в людей, але й у тварин, птахів, рослин — є спільна мати. Це природа, середовище, в якому всі ми існуємо. Представники рослинного й тваринного світу майже не змінили основ свого існування протягом тисячоліть, людина ж розвинулася від напівтваринного до цивілізованого стану. Чому ж ми, цивілізовані люди, пам’ятаючи про повагу до власних батьків, часто забуваємо про повагу до нашої спільної матері?

Розвиваючись від первісної до сучасної, людина віддалилася від природного світу. Ставши фактично найсильнішим і найрозумнішим видом, вона що далі, то частіше припускається серйозних помилок у поводженні з навколишнім середовищем. Спочатку люди вирубували ліси, осушували болота, намагалися повернути течію річок в іншому напрямку, потім бездумно занурювались у земні й морські глибини, порушуючи лад речей, що існував за мільйони років до появи самої людини. А скільки аварій уже трапилось на заводах, фабриках, гідро- та атомних станціях… І наслідки цих аварій відбиваються не тільки на людях, але й на всіх живих істотах, бо природа — це замкнена система, що має перебувати в рівновазі, щоб нормально існувати.

З раннього дитинства нас привчають не смітити в домі, прибирати за собою. Але Земля — теж наш дім! Тож не треба забувати, що слід так само поважати її, як і власну оселю. Звичайно, не від простої людини залежить, як функціонує атомна станція, чи може трапитися на ній аварія, але навіть дитина може й повинна на розкидати сміття в лісі чи біля річки, моря, не ламати дерев та кущів, піклуватися про птахів та тварин, що живуть зовсім поруч. Одним із правил життя для кожного має стати правило Маленького принца: «Устав уранці, умився, привів себе в порядок — і відразу ж приведи в порядок свою планету».

Люди майже не замислюються над тим, якою є земля відразу після їхнього народження та якою вона стає напередодні їхньої смерті. Вони змінюють середовище, в якому живуть, напевне, не усвідомлюючи, до чого можуть призвести ці зміни за кілька десятків людських поколінь. Кожен має думати про це, адже не тільки наші діти, але й прапраправнуки заслуговують побачити світ гарним, здоровим і квітучим!

25 квітня 2017 року в нашій школі пройшов екологічний фестиваль "Земля - наш спільний дім". Всі 11 екологічних агітбригад закликали людей одумаютися і припинити руйнувати Землю, адже вона – наш спільний дім. Також агітбригади презентували вироби із вторинної сировини "Друге життя". Найкращими стали виступи агітбригад 2, 4, 5 та 10 класів.

То пам'ятаймо ж, що Земля — це неоціненний дар, наш спільний дім, і берегти її — наш священний обов'язок, бо Землі не буде, і нас не буде!  

Наша Земля прекрасна, так давайте ж цінувати і примножувати цю красу!

Автор статті : ЗВР Казмирик М.В.

Переглядів: 496 | Додав: Windows-xp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz