Неділя, 19.05.2024, 08:32
Вітаю Вас Гість | RSS

Ігнатпільський ліцей Овруцької міської ради

Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Чи згодні ви з запровадженням електронних підручників для учнів?
Всього відповідей: 47
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


00:38
Фестиваль української пісні

Українська пісня! Народжена неосяжними степами, зеленими гаями і дібровами, стрункою тополею і червоною калиною, високим явором і плакучою вербою. Пісня, що ввібрала в себе найніжніші почуття кохання і розлуки, гіркої долі і смутку, радості і печалі. То крає вона серце невимовним болем, то сміється і кличе до танцю. Розмаїття українських пісень вражає. Жодна країна світу не має такого автентичного скарбу як Україна. Радісні, сумні, жартівливі, героїчні, обрядові – всі вони прекрасні.

Українська пісня це втілення життя квітучого, безсмертного. Скільки їх цих мелодійних самоцвітів? Науковці доводять – 300 тисяч. В ЮНЕСКО зібрана фонотека народних пісень країн усього світу. Україна знаходиться на першому місці. В її фонді зберігається 15,5 тисяч народних мелодій. Співаючи, ми зазираємо у нашу історію, у минуле, намагаючись обережно побачити картини народження української нації. Коли звучить пісня, то серце наповнюється почуттям любові до рідного краю, до свого народу, до України. В кожній пісні відчувається українська душа, українська вдача, віра, надія й любов.

У п'ятницю, 24 лютого, у нашій рідній Ігнатпільській школі українська пісня єднала учнів, педагогів та батьків  духовно, несла заряд енергії, добра та любові.

Саме в цей день пройшов ПЕРШИЙ ЗАГАЛЬНОШКІЛЬНИЙ ФЕСТИВАЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПІСНІ. Жанрове, композиційне різноманіття, вокальне виконання українських пісень вразило всіх присутніх. Артисти підготували для гостей свята 14 номерів:

1. Пісня "Ласкаво просимо" (ПО Сичевська К.М., ЗВР Казмирик М.В.; СП Дідківська Т.М.) + танцювальна композиція ( колектив "БЕЛІВІКС" ,  керівник Сичевська К.М.)

2. Пісня "Сіла птаха" (Черненко Іванна)

3. Пісня "Ой у гаю при Дунаю" (ЗВР Казмирик М.В., Казмирик Валентина)

4. Танець "Полька" (танцювальний колектив "БЕЛІВІКС" ,  керівник Сичевська К.М.)

5. Пісня "Лише у нас на Україні" (Захожа Катерина, Василенко Валерія)

6. Пісня "На камені" (ПО Сичевська К.М., Вознюк Тетяна, Сичевська Лідія, Бовсуновська Софія)

7. Пісня "Летіла зозуля" (ЗВР Казмирик М.В., ПО Сичевська К.М., Вознюк Тетяна, Сичевська Лідія, Бовсуновська Софія, Ляшкова Тетяна)

8. Пісня "На нашій Україні" (Гордійчук Катерина)

9. Пісня "Ой на ставу" (ПО Сичевська К.М., Ляшкова Тетяна) + танцювальна композиція ( колектив "БЕЛІВІКС" ,  керівник Сичевська К.М.)

10. Пісня "Про Україну" (Невмержицька Вікторія)

11. Пісня "Под облачком" (ПО Сичевська К.М., Вознюк Тетяна, Сичевська Лідія, Бовсуновська Софія)

12. Пісня "Розпрягайте, хлопці, коней" (вокальний ансамбль учнів 5 класу)

13. Пісня "Човен"(ПО Сичевська К.М., Вознюк Тетяна, Сичевська Лідія, Бовсуновська Софія)

14. Пісня "Роде наш красний"(ПО Сичевська К.М., Черненко Іванна)

Ведучими фестивалю були Товкач Сергій та Мазур Аліна, які читали вірші, розповідали легенди та цікаві факти про українську пісню. Гості фестивалю переглянули відео-легенду про українську пісню, яку підібрав штаб "Дозвілля" учнівського самоврядування. Винагородою для всіх артистів фестивалю стали бурхливі оплески та теплі слова глядачів.

Автор статті: ЗВР Казмирик М.В.

 

Переглядів: 783 | Додав: Windows-xp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz