Неділя, 19.05.2024, 04:11
Вітаю Вас Гість | RSS

Ігнатпільський ліцей Овруцької міської ради

Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Чи згодні ви з запровадженням електронних підручників для учнів?
Всього відповідей: 47
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


00:48
ШЕВЧЕНКІВСЬКІ ДНІ

У кожного народу є свій герой-митець. Той, хто зміг прославити батьківщину серед інших народів, стати її символом та духовним наставником. Така постать є і в українців, це - великий Кобзар, Тарас Григорович Шевченко. Він став основоположником нової української літератури. Його художня спадщина увійшла в скарбницю світової літератури. За життя поет зазнав багатьох поневірянь, виріс у кріпацтві, жив у засланні. Проте не зламався, не втратив віри в свій народ, не став байдужим до своєї землі. Тематика творів Шевченка широка – свобода та воля, любов та вірність, дружба та кохання. У поета є й ліричні твори, й історичні. Шевченко як ніхто інший, зміг описати красу української землі.Творчість Шевченка багатогранна та всеосяжна, але водночас близька та зрозуміла. В кожен свій твір Кобзар вложив любов до України та українців. 

У рамках Шевченківських днів у нашій школі з 06 по 10 березня 2017 року були проведені наступні заходи:

- свято "Свіча, запалена від серця" (вч. української мови та літератури Шелест В.М.)

-  книжково – ілюстративна виставка «Безсмерття Кобзаря» у бібліотеці школи (зав.бібліотекою Мальцева В.М.)

- виставка учнівських ілюстрацій до творів Т.Г. Шевченка у фойє школи (вч. образотворчого мистецтва Яковець О.П.) 

- літературно – музична композиція «Великий Кобзар» (вч. музики Павленко Ю.А.)

В поезії Шевченка звучало і звучить по сьогодні непохитне переконання, що трудящий народ України порве віковічні кайдани рабства, здобуде свободу і щастя. Він закликав усіх пригноблених до боротьби за свої права, за знищення соціального і національного гніту. Вдивляючись в майбутнє, Тарас Шевченко передбачав пробудження великих духовних сил народу і кликав його до боротьби за це прекрасне майбутнє. Тож і ми, українці, пам'ятаймо про це, наслідуймо нашого поета в усьому, будьмо справжніми патріотами, такими, як був наш Кобзар. Жиймо по правді, чесно, без фальші, облуди і без страху. Будьмо пильними, сміливими та завзятими в такий важкий для України та українського народу час. Любімо свою Україну, як він її любив, і "за неї Господа молім".

 Полум'яне слово Тараса лунало і лунає тепер по всій країні, будило народ і пробуджує його нині до визвольної боротьби, вселяло і вселяє віру в неминучу перемогу справедливості. Те дзвінке і вагоме слово поета лунає і сьогодні поміж нас. Воно запалює серця патріотів України, які виявляють щиру любов до неньки-України і готові віддати своє життя заради неї. "Борітеся - поборете!" Ці священні слова поета надзвичайно вагомі для кожного свідомого українця-патріота і сьогодні. Тож гідно виконуймо Шевченкові заповіти, не забуваймо ніколи його повчальних звернень до нас, українців!  Так, він - безсмертний, як і безсмертні його твори! Він живе і вічно житиме в пам'яті людській! Для нас, українців, повинна бути святинею пам'ять про нашого народного поета Тараса Григоровича Шевченка. Священним обов'язком кожного з нас, хто дорожить своєю національною честю, своєю гідністю, своїм добрим ім'ям, - вічно шанувати цю пам'ять!

Читаймо, шануймо і любім духовного батька всіх українців – Тараса Григоровича Шевченка!

АВТОР СТАТТІ: ЗВР КАЗМИРИК М.В.

 

Переглядів: 684 | Додав: Windows-xp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz