Субота, 18.05.2024, 22:28
Вітаю Вас Гість | RSS

Ігнатпільський ліцей Овруцької міської ради

Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Чи згодні ви з запровадженням електронних підручників для учнів?
Всього відповідей: 47
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


01:46
Урочиста лінійка до Дня Пам’яті та Примирення та 72 річниці Дня перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні

Як тільки вберуться у чарівні білі квіти сади навесні, засвітять дивовижні свічки каштани, а в повітрі розіллється тонкий і ніжний аромат, в бузкових кущах заллються піснями солов’ї, а вся земля випромінюватиме радість і щастя, нестримну жагу до життя, в такі світлі дні, 8-9 травня, ми відзначаємо великі свята – День Пам’яті та Примирення та 72 річницю Дня перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні! Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр. Не щезне в пам'яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над фашистами. Не можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших.
У вогнище війни було втягнуто 67 держав, 80 % населення земної кулі. Друга Світова тривала довгих 6 років. У цій війні загинуло близько 60 млн осіб, не говорячи вже про поранених і тих, хто пропав безвісти. 
Україна понесла надзвичайні втрати внаслідок війни. Під час бойових дій та в полоні загинуло 3-4 млн військових, підпільників і цивільних, 4-5 млн цивільних загинуло через окупаційний терор та голод в тилу, до 5 мільйонів жителів були примусово вивезені до Німеччини, частина з яких не повернулася. Загалом безповоротні втрати України склали 8-10 млн осіб. Внаслідок бойових дій постраждало понад 700 міст та містечок, 5,6 тис. мостів, 28 тис. сіл, 300 тис. господарств.
Тернистим був шлях до Перемоги. Трагічним і неймовірно довгим. Але наш народ залишився незламним у титанічній боротьбі, якій не знала історія. Він боровся і переміг. Переміг, бо вів війну справедливу, за право на життя та майбутнє. Лихо й страждання, які пережили люди, незмірні. Війна нагадує про себе тисячами обелісків і братських могил, могил невідомому солдату. Вони святиня нашої пам’яті. Як символ пам’яті жертв Другої Світової війни з 2014 року Україна використовує червоний мак. Поруч з квіткою завжди звучить гасло “Пам'ятаємо. Перемагаємо”. з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі.  Ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.        

5 травня 2017 у дворі Ігнатпільської ЗОШ ЗВР Казмирик М.В. та педагог-організатор Сичевська К.М. провели урочисту лінійку "Пам'ятаємо. Перемагаємо!”.                                                                                          Гордо крокували шкільним подвірям прапороносці, учні 5 класу Гайченя Артем та Барановський Ігор.

Голосно та урочисто вся шкільна родина виконувала Гімн нашої держави. 

Учні 3 класу Барановська Софія, Казмирик Валентина, Шелест Катерина, Барановська Дарина, Дідківська Діана та Барановська Наталія виконали танок "ВОГОНЬ" та провели літературну естафету "МИ ЗА МИР!".

Завмирало серце від виконання учнями живої інсталяції "ВІЧНИЙ ВОГОНЬ".

Вірш "ПРОМЕТЕЇ ВІЙНИ" зачитала вч. української мови та літератури, класний керівник 5 класу Дідківська Т.М., який сама написала для ветеранів за їх титанічні зусилля на шляху до Перемоги.

Зі сльозами на очах всі присутні слухали пісню "ПЛИНЕ КАЧА" у виконанні тріо "Співіснування" та педагога-організатора Сичевської К.М. А учні школи Швидкий Микола, Товкач Сергій, Вознюк Олексій, Лупаїна Наталія,  Сичевська Влада, Чорна Анастасія  вилили увесь зміст пісні у хореографічній композиції.

Вкінці лінійки учні школи Лупаїна Наталія, Бовсуновська Софія, Сичевська Лідія, Чорна Анастасія розгорнули прапор України - символ нашої єдності, нескореності та непереможності!

Отож, будьте патріотами, шануйте святині своєї держави, пам’ятайте, що за право мати власні сим­воли — герб, прапор, гімн — наш народ заплатив мільйонами людських життів, відданих «за Укра­їну, за її волю, за честь і славу, за народ».

Автор статті: ЗВР Казмирик Марина Валеріївна

 

Переглядів: 1128 | Додав: Windows-xp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz